Σε συνολικές επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Ιασώ

Σε συνολικές επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ προχωρά ο όμιλος Ιασώ

Σε συνολικές επενδύσεις που προσεγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ προχωρά ο Όμιλος ΙΑΣΩ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου Γεώργιος Σταματίου, στην παρουσίαση νέου Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής "Institute of Life" ΙΑΣΩ. 

Η επένδυση για την δημιουργία νέου Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και προηγμένα στην Ευρώπη, είπε ο κ. Σταματίου, είναι της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, σε μια μάλιστα χρονική περίοδο ανασφάλειας και οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει την χώρα μας αλλά και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Όπως είπε ο κ. Σταματίου με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται, επίσης, εξειδικευμένες θέσεις εργασίας που απαρτίζονται από κλινικούς εμβρυολόγους, μαιευτήρες - γυναικολόγους καθώς επίσης και έμπειρους νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Σταματίου έδωσε έμφαση στην άδικη επιβολή του 23% ΦΠΑ στην Υγεία,, επισημαίνοντας ότι πλήττει την κοινωνία και στις ασθενέστερες τάξεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχωράει επίσης σε επένδυση 3 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω αναβάθμιση του ακτινοθεραπευτικού στo ΙΑΣΩ στην Αθήνα και επιπλέον 3 εκατ ευρώ για δημιουργία νέου στην Θεσσαλία, με χρονικό ορίζοντα το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, Έρως Νικητός, Senior Clinical Embryologist, υπεύθυνος Ποιότητας MIYA "Institute of Life" ΙΑΣΩ, αναφέρθηκε γενικότερα στα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, αναφορικά με την προσέλκυση του ιατρικού τουρισμού στο ζήτημα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κυρίως λόγω της δυνατότητας συνδυασμού με διακοπές, του θεσμικού πλαισίου στην χώρα μας στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και στις τιμές που είναι τουλάχιστον κατά 30% χαμηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη 15% όσων υποβάλλονται στην χώρα μας σε κύκλους εξωσωματικής είναι από το εξωτερικό, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ