field_kentriki_fotografia

Qatar Airways: Ξεκινούν το 2020 οι νέες εποχιακές πτήσεις προς Σαντορίνη και Ντουμπρόβνικ

Την ένταξη δύο νέων μεσογειακών προορισμών στο δίκτυό της το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανακοίνωσε η Qatar Airways, ενώ θα προσθέσει επίσης 66 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 20 υφιστάμενους προορισμούς στο δίκτυό της λόγω της έντονης ζήτησης και των πρόσφατων παραδόσεων νέων αποδοτικότερων από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία θα είναι ο πρώτος αερομεταφορέας του Κόλπου που θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη, τον τέταρτο προορισμό της στην Ελλάδα μετά την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, με έναρξη των σχετικών δρομολογίων στις 20 Μαΐου 2020. Οι πτήσεις προς το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, τον δεύτερο προορισμό της εταιρείας στην Κροατία μετά το Ζάγκρεμπ, θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου 2020

Οι σημερινές ανακοινώσεις έρχονται μία μόλις ημέρα μετά το εναρκτήριο δρομολόγιο προς την Γκαμπορόνε της Μποτσουάνα, το οποίο σηματοδότησε το ξεκίνημα των πτήσεων προς τον ένατο νέο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας το 2019. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης την ένταξη της Οσάκα της Ιαπωνίας στο δίκτυό της το 2020 με την πρώτη πτήση να έχει προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, η Αυτού Εξοχότης Κύριος Akbar Al Baker δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη της Σαντορίνης, Ελλάδα και του Ντουμπρόβνικ, Κροατία στο παγκόσμιό μας δίκτυο το 2020. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας όσο το δυνατόν περισσότερες απρόσκοπτες επιλογές συνδέσεων με μία ενδιάμεση στάση. Με την προσθήκη αυτών των νέων δρομολογίων, το δίκτυό μας θα φθάσει τους 170 προορισμούς, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας μεταξύ των αεροπορικών εταιριών με τον μεγαλύτερο αριθμό προορισμών παγκοσμίως.

Καλούμε επίσης όλους τους επιβάτες να απολαύσουν την επιπλέον χωρητικότητα και την ευελιξία που παρέχονται από τις 66 πρόσθετες εβδομαδιαίες πτήσεις που προσθέτουμε σε 20 υπάρχοντες προορισμούς στο δίκτυό μας. Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερες επιλογές και ευελιξία κατά τον προγραμματισμό των επαγγελματικών τους ταξιδιών αλλά και των ταξιδιών για αναψυχή. Αυτές οι νέες πτήσεις προστίθενται προκειμένου να αποκριθούμε στη ζήτηση της αγοράς και αποτελούν απόδειξη της σκληρά εργαζόμενης ομάδας μας στην Qatar Airways, που συνεχίζει να ορίζει το σημείο αναφοράς στον κλάδο από την εξυπηρέτηση πελατών έως την τροφοδοσία και την ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης». 

Από την πλευρά του ο CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell ανέφερε: «Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι  η Qatar Airways συμπεριέλαβε τη Σαντορίνη στο δίκτυο της, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η  Fraport Greece. Με την Ελλάδα να προσφέρει μερικούς από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, η Qatar Airways μέσω του κόμβου της στη Ντόχα κάνει την Σαντορίνη προσβάσιμη από μια σειρά νέων αγορών.

Η απαράμιλλη Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να τύχει καλύτερης εξυπηρέτησης, παρά μόνο από την 5αστερη Qatar Airways. Σε λίγο καιρό η ταξιδιωτική εμπειρία προς αυτόν τον διεθνούς φήμης προορισμό, θα είναι σημαντικά βελτιωμένη καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού. H αυξανόμενη παρουσία της Qatar Airways συμπίπτει με τις  σημαντικές βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί σε επίπεδο λειτουργικής και επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας στα αεροδρόμια μας. Έχω μεγάλη εκτίμηση στο όραμα της Qatar Airways για τα ελληνικά νησιά αλλά και το συνεργατικό πνεύμα που έχουμε αναπτύξει».

Οι εποχιακές πτήσεις προς Σαντορίνη, Ελλάδα και Ντουμπρόβνικ Κροατία θα εξυπηρετούνται με Airbus A320, με 12 θέσεις στην Business Class και 132 θέσεις στην Economy Class.

Νέοι προορισμοί:

 • Ντουμπρόβνικ, Κροατία - τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις που θα αυξηθούν σε πέντε (18 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου)
 • Σαντορίνη, Ελλάδα - μέχρι τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως
 • Οσάκα, Ιαπωνία - πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως που θα γίνουν ημερήσιες από τις 23 Ιουνίου 2020

Οι ακόλουθες πρόσθετες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2020:

Eυρώπη

 • Άδανα, Τουρκία αύξηση από τρεις στις πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Αττάλεια, Τουρκία αύξηση από τρεις στις πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Αθήνα, Ελλάδα αύξηση από τρεις στις τέσσερις πτήσεις καθημερινώς

 • Βελιγράδι, Σερβία αύξηση από επτά στις 10 πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Μπόντρουμ, Τουρκία αύξηση από τρεις στις πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Εδιμβούργο, Σκωτία αύξηση από 10 στις 14 πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Όσλο, Νορβηγία, αύξηση από 10 στις 14 πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Βενετία, Ιταλία αύξηση από επτά στις 11 πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Βαρσοβία, Πολωνία αύξηση από 14 στις 18 πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Ζυρίχη, Ελβετία αύξηση από 14 στις 18 πτήσεις εβδομαδιαίως

Αφρική

 • Μαπούτο, Μοζαμβίκη αύξηση από τρεις στις πέντε πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Βίντχοκ, Ναμίμπια αύξηση από πέντε στις επτά πτήσεις εβδομαδιαίως

 • Τρεις από τις επτά εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κιγκάλι, Ρουάντα θα αποσυνδεθούν από το Έντεμπε της Ουγκάντας και θα αντικατασταθούν με απευθείας πτήσεις προς κάθε προορισμό

 • Το καθημερινό δρομολόγιο προς το Κιλιμάντζαρο και Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από απευθείας χωρίς στάση πτήσεις προς κάθε προορισμό

Ασία

 • Κολόμπο, Σρι Λάνκα αύξηση από τέσσερις σε πέντε πτήσεις καθημερινώς

 • Ντάκα, Μπαγκλαντές αύξηση από τρεις στις τέσσερις πτήσεις καθημερινώς

 • Το συνδυασμένο δρομολόγιο προς Πενάνγκ και Λανγκάουι, Μαλαισία, θα εξυπηρετείται με επιπλέον 2 συχνότητες από πέντε πτήσεις την εβδομάδα σε επτά.