Πτώση έως και 50% αναμένεται στα κέρδη της Shell

Πτώση έως και 50% αναμένεται στα κέρδη της Shell

Πτώση έως και 50% αναμένεται να εμφανίσουν τα κέρδη της Royal Dutch Shell για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, αναδεικνύοντας με αριθμούς πως η πτώση της τιμής του πετρελαίου επηρεάζει την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, η Shell ανακοίνωσε πως τα κέρδη του δ΄ τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ των 1,6 δισ. δολαρίων και 1,9 δισ. δολαρίων, χαμηλότερα από τα 3,3 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Για το σύνολο της χρήσης του 2015, τα κέρδη εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί στα περίπου 10,4 δισ. δολάρια με 10,7 δισ. δολάρια από τα 22,6 δις. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σημειώνεται πως η Shell είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου του πετρελαίου που ανακοινώνει οικονομικές πληροφορίες για τα μεγέθη πριν την ανακοίνωσή τους και προτού διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου η ψηφοφορία των μετόχων της για την εξαγορά της BG Group.

Τα αποτελέσματα της Shell για το τέταρτο τρίμηνο καθώς και για το σύνολο του 2015 θα ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, ο Patrick Pouyanne, διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total SA, προειδοποίησε πως τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας για το 2015 αναμένεται να έχουν υποχωρήσει κατά 20% εξαιτίας της «βουτιάς» στην τιμή του πετρελαίου.