Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης από διευθύνων σύμβουλος του Χ.Α - H ...Cisco-τιση επιτάχυνε τις αποφάσεις

Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Λαζαρίδης από διευθύνων σύμβουλος του Χ.Α - H ...Cisco-τιση επιτάχυνε τις αποφάσεις

Το σημερινό black out των πέντε ωρών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας λόγω τεχνικών προβλημάτων, αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του Σωκράτη Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ. Η παραίτηση έρχεται ακριβώς 11 χρόνια αφότου ανέλαβε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ελληνικού χρηματιστηρίου και στον απόηχο των όσων συνέβησαν σήμερα με την πολύωρη καθυστέρηση έναρξης της συνεδρίασης λόγω τεχνικής βλάβης που αποδόθηκε σε εργασίες αναβάθμισης του συστήματος συναλλαγών από τη Cisco και οι οποίες επιτάχυναν τις εξελίξεις. 

Πριν λίγα λεπτά με επίσημη ανακοίνωση της ΕΧΑΕ έγινε γνωστό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του CEO της ΕΧΑΕ. Ενώ οι σχετικές πληροφορίες περί αποχώρησης του επί 11 χρόνια διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ ήταν γνωστές από καιρό, το σημερινό πρόβλημα που ανέκυψε στο σύστημα συναλλαγών του ΧΑ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για πέντε ώρες η έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, επιτάχυναν τις εξελίξεις.  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την απόφαση αυτή έλαβε με γνώμονα τη διασφάλιση μίας ομαλής διάδοχης κατάστασης, επιθυμώντας να παραδώσει την σκυτάλη στην επόμενη γενιά με επίγνωση του ότι προσεγγίζει το όριο συνταξιοδότησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ ευχαρίστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για την πολυετή προσφορά του στον Όμιλο και τον θεσμό, αναγνωρίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας που προώθησε καθιστώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε έτη πολλαπλώς δύσκολα για την ελληνική οικονομία, ένα φερέγγυο και ισότιμο συνομιλητή και συνεργάτη με τις πιο ισχυρές αγορές του κόσμου, και εξέφρασε την επιθυμία, συνεκτιμώντας τον σημαντικό αριθμό στρατηγικών και αναπτυξιακών δράσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, να παραμείνει ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης στον Όμιλο ως Σύμβουλος Διοίκησης, μετά την εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

«Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλει στην ομαλή μετάβαση της διοίκησης και ταυτόχρονα η αναγνωρισμένη εμπειρία και γνώση του θα παραμείνει διαθέσιμη για την συνέχιση των προσπαθειών της ΕΧΑΕ στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον» σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

O κ. Σωκράτης Λαζαρίδης θα παραμείνει στη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος για ένα εύλογο διάστημα ολίγων μηνών, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του διάδοχου σχήματος. Tο Δ.Σ. αποφάσισε, με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα διαδοχής (succession plan) του Ομίλου, στο πλαίσιο των κανόνων βέλτιστης εταιρικής πρακτικής, να αναθέσει στην Επιτροπή Επιλογής Υποψηφίων (nomination committee) την έναρξη διαδικασίας επιλογής υποψηφίων, με στόχο η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους.