Οξύτατη αντίδραση του ΣΕΒ στις δηλώσεις της Θ. Τζάκρη

Οξύτατη αντίδραση του ΣΕΒ στις δηλώσεις της Θ. Τζάκρη

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και της υφυπουργού Οικονομίας Θεοδώρας Τζάκρη προκάλεσε συνέντευξη του κ. Φέσσα στην εφημερίδα Καθημερινή στην οποία η υφυπουργός ...είδε επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ στον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε ανακοίνωση επιτιθέμενη εναντίον του με οξείς χαρακτηρισμούς , λέγοντας πως επιτίθεται (σ.σ ο κ. Φέσσας) στον ΣΥΡΙΖΑ ως "άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ".  

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΒ που χαρακτήρισε την επίθεση της υφυπουργού "υβριστική" υπογραμμίζοντας πως "ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα".

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΕΒ αναφέρει τα εξής:

«Η επίθεση της υφυπουργού Οικονομίας στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του είναι εκτός από υβριστική και απολύτως αβάσιμη.

Ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός με παρελθόν, παρόν και, πάνω απ/ όλα, μέλλον.

Η χώρα μας είναι μικρή κι η διαδρομή κάθε δημοσίου προσώπου γνωστή. Συνεπώς το ποιος είναι ο Θ. Φέσσας και τι είδους επιχειρηματικότητα εκπροσωπεί, είναι ευρύτερα γνωστό και η καλύτερη διάψευση στις αιτιάσεις της υφυπουργού».

Νωρίτερα η κα. Τζάκρη σε ανακοίνωσή της είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Φέσσα με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας  ότι "το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης".

Ανέφερε συγκεκριμένα:

Με έκπληξη ο ελληνικός λαός και η υγιής επιχειρηματική κοινότητα διάβασε στο φύλλο της Καθημερινής της Κυριακής της 2ας Οκτωβρίου το σίκουελ της ανοίκειας και αήθους επίθεσης του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεοδώρου Φέσσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την δήθεν εκ παραδρομής δημοσίευση του, με πρόφαση επιστημονικότητας, εβδομαδιαίου δελτίου του Συνδέσμου, στο οποίο ο κ. Φέσσας εξύβριζε κατά τρόπο πρωτοφανή τον Πρωθυπουργό, ο ίδιος επιτίθεται ευθέως στον ΣΥΡΙΖΑ ως άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ, χρησιμοποιώντας την θεσμική του θέση προς ίδιον όφελος.  

Είναι σε όλους προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης εκδίδει επιταγές τις οποίες θα εξαργυρώσουν κάποιοι στο μέλλον με τον γνωστό σε όλους μας τρόπο. Είναι επίσης προφανές ότι το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης.

Γι αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, ένα τέτοιο περιβάλλον πράγματι μόνο η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει. Ωστόσο, ας μην κρατούν την αναπνοή τους. Εμείς συμπλέουμε με την υγιή επιχειρηματικότητα που παράγει και δημιουργεί στην χώρα μας και γι αυτήν την επιχειρηματικότητα, παρά τις αντίξοες διεθνείς και εγχώριες συνθήκες εργαζόμαστε καθημερινά με εμφανή αποτελέσματα.