Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ εκδίδει η Famar

Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ εκδίδει η Famar

Η FAMAR Α.Β.Ε., κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης, παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO) στην Ελλάδα και μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου των CDMOs στην Ευρώπη, προχωράει στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού 45 εκατ. ευρώ.

Η «Τράπεζα Κύπρου» θα είναι συντονιστής της έκδοσης, αρχικός ομολογιούχος και εκπρόσωπος των ομολογιούχων.

Η FAMAR έχει στόχο να αξιοποιήσει την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει μέσα από το εν λόγω ομολογιακό δάνειο, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της πλάνου για τη βελτίωση όλων των τομέων δραστηριοποίησης της, την εστίαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων Research and Development και παραγωγής, καθώς και την ενίσχυση της ESG στρατηγικής της.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Νικόλα Παπαπολίτη, Προέδρου του Δ.Σ. της FAMAR Α.Β.Ε., «Η απόφασή μας αυτή αποδεικνύει την προσήλωσή μας στην ανάπτυξη της FAMAR που έχει ως σκοπό να καταστεί η νέα FAMAR μία ηγέτιδα δύναμη στην Ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων. Τα πρόσφατα οικονομικά μας αποτελέσματα και η έκδοση του ομολογιακού δανείου έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η νέα FAMAR ενισχύει τη θέση της στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά έχοντας την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος και εκτός Ελλάδας.»

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Σάββα Λιασσή, Προέδρου του Δ.Σ. της Elements Capital Management, βασικού μετόχου του Ομίλου FAMAR: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη μεγάλη εξέλιξη της νέας FAMAR η οποία πλέον είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο των CDMOs στην Ευρώπη. Η συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου θα βοηθήσει περαιτέρω στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχεδίων της νέας FAMAR και στην επέκταση της σε νέους τομείς και αγορές.»

Η ECM Partners είναι μία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα τη Σλοβενία και γραφεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Κροατία που διαχειρίζεται κεφάλαια θεσμικών επενδυτών.