Ο Warren Buffett έχασε $3,7 δισ. αυτή την εβδομάδα, εν μέσω του sell-off

Ο Warren Buffett έχασε $3,7 δισ. αυτή την εβδομάδα, εν μέσω του sell-off

Κατά 3,74 δισ. δολάρια μειώθηκε η περιουσία του διάσημου μεγιστάνα και επικεφαλής της Berkshire, Warren Buffett, από τη Δευτέρα μετά τη τρίτη διαδοχική «κατρακύλα» της Wall Street αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες στην περιουσία του προέδρου της Berkshire Hathaway Inc. ξεπέρασαν αυτές του Μark Zuckerberg του Facebook, οι οποίες έφτασαν τα 3,71 δισ. δολάρια, ενώ οι Larry Page και του Sergey Brin της Alphabet βγήκαν «φτωχότεροι» από το sell-off κατά 3 δισ. δολάρια, ενώ ο Ισπανός Amancio Ortega δέχτηκε αντίστοιχο «χτύπημα» 2 δισ. δολαρίων.

Οι 500 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν συνολικά 128 δισ. δολάρια από την Παρασκευή, περισσότερα από ό,τι ολόκληρη η χρηµατιστηριακή αξία του Netflix ή της McDonald. Ειδικότερα, ο πλούτος των αμερικανών δισεκατομμυριούχων μειώθηκε κατά 55 δισ. δολάρια, ενώ οι Κινέζοι μεγιστάνες έχασαν συνολικά 14 δισ.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους στο «κόκκινο» και την Πέμπτη, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να χάνει 420.22 μονάδες τον και S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,33%, μετά τις δηλώσεις του D. Trump για επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Φωτογραφία AP