field_kentriki_fotografia

Ο Δημήτρης Τζελέπης νέος διευθύνων σύμβουλος της Forthnet-Προσωρινή αναστολή για τη μετοχή

Στην αλλαγή διοίκησης προχώρησε η BC Partners στην Forthnet. Νέος, προσωρινός διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος ασκεί από το 2018 καθήκοντα επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών (CFO) του ομίλου Forthnet.

H αλλαγή πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν το Δ.Σ. της εταιρείας ζήτησε τη λύση της συνεργασίας του κ. Πάνο Παπαδόπουλο με την Forthnet. Η παραίτηση υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Tην επομένη ημέρα, τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. εξέλεξαν ως νέο μέλος του Δ.Σ., για το υπόλοιπο της θητείας του κ. Παπαδόπουλου, τον κ. Τζελέπη.

Κατόπιν αυτού, τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. και σε συνεννόηση με τον νέο βασικό μέτοχο, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Τα μέλη του Δ.Σ. της Forthnet πρόκειται να αντικατασταθούν στη επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για την 11η Δεκεμβρίου 2020. Μέχρι τότε, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, θα εκπροσωπεί την εταιρεία και θα ασκεί τις καταστατικές του αρμοδιότητες για τη διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων μέχρι τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

O κ. Τζελέπης ορίσθηκε CFO του Forthnet Group, τον Ιούνιο του 2018. Είναι ο άνθρωπος που έφεραν οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet, προκειμένου να προχωρήσει την πώληση της εταιρείας σε νέο επενδυτή. Ο κ. Τζελέπης διαθέτει μεγάλη εργασιακή εμπειρία τόσο σε τηλεπικοινωνίες όσο και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς και ελληνικές εταιρείες και τράπεζες όπως Procter & Gamble, Merrill Lynch, NBG Group, Alpha Bank, OTE Group κ.λπ. Διαθέτει MBA στα οικονομικά από το Cass Business School του Λονδίνο.

Η Γ.Σ. των μετοχών της Forthnet της 11ης Δεκεμβρίου 2020 συγκλήθηκε μετά την απόκτηση του πλήρους ελέγχου της εταιρείας, από την NewCo United Group Greece (NUGG). H τελευταία, ελεγχόμενη εταιρεία από την BC Partners απέκτησε το 84,6% πριν λίγες ημέρες και μόλις αυτό συνέβη, ζήτησε την ριζική αλλαγή του Δ.Σ. της ελληνικής επιχείρησης τηλεπικοινωνιών.

Για τις θέσεις του προέδρου ή και του διευθύνοντα συμβούλου της Forthnet έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον τρία ονόματα από Ελλαδα, προερχόμενα από το κλάδο της τεχνολογίας. Το θέμα χειρίζεται ο επικεφαλής της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, σε συνεργασία με την εταιρεία Egon Zendher. Ενεργό ρόλο ωστόσο έχουν και στελέχη της United Group, η οποία ως γνωστόν, στο τέλος της όλης διαδικασίας θα καταστεί η μητρική εταιρεία της Forthnet.

Οικονομικά αποτελέσματα United

Χθες η United Group ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου 2020. Ο όμιλος παρουσίασε για τους 9μήνες του 2020 έσοδα ύψους 740 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 37% και προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 287 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης φέτος είναι υψηλοί δεδομένου ότι ο όμιλος United Group άρχισε για πρώτη φορά φέτος να ενοποιεί τα αποτελέσματα της Βουλγαρικής Vivacom και της Κροατικής Telemach. H οργανική ανάπτυξη επομένως είναι μικρότερη σε μονοψήφια ποσοστά. Επίσης ο όμιλος εμφάνισε ζημίες, ύψους 33,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 19,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο 9μηνο του 2019.

Παράλληλα o όμιλος Unted παρουσίασε στο τέλος Σεπτεμβρίου καθαρό δανεισμό ύψους 2,83 δισ. ευρώ, ή περίπου πέντε φορές (4,82x) τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη των επιχειρήσεων που ελέγχει, συμπεριλαμβανομένου των λειτουργικών κερδών της Forthnet. Τα αποτελέσματα της τελευταίας προφανώς η Σερβική United Group, θα αρχίσει να ενοποιεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο που ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 33,2% της Forthnet.

Μήνυμα Π. Παπαδόπουλου 

Ο μέχρι σήμερα επιτυχημένος επικεφαλής της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου έχοντας καταφέρει να κρατήσει σε τροχιά ανάπτυξης την εταιρεία σε δύσκολους καιρούς, σε αποχαιρετηστήρια δήλωσή του προς εργαζόμενους και συνεργάτες επισημαίνει: 

«Αγαπημένοι και αγαπημένες μου, μία διαδρομή 30 ετών, που με κάνει να νιώθω αληθινά υπερήφανος για όλα τα μικρά και μεγάλα της επιτεύγματα ολοκληρώνεται. Έζησα τη σύσταση και την ανάπτυξη της Forthnet συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη ενός ακαδημαϊκού spin-off που διαμορφώθηκε τελικώς σε μια από τις πιο μεγάλες και σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας, σε μια περίοδο αρνητικού και ασταθούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος, η Εταιρία, που πάντα ήταν, είναι και θα είναι οι άνθρωποί της, κατάφερε μέσα από σκληρή δουλειά να δημιουργήσει και πάλι αξία αλλά κυρίως να τοποθετηθεί στρατηγικά στο μέλλον. Έτσι, παρά τις αντιξοότητες, η Forthnet πέτυχε να προσελκύσει την είσοδο ενός σημαντικού στρατηγικού επενδυτή στο κεφάλαιό της. Εύχομαι από καρδιάς, η Εταιρία να συνεχίσει να πρωτοπορεί, να επεκτείνεται, να μεγαλώνει και τα επόμενα χρόνια στους πολλά υποσχόμενους χώρους της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας».Καλή συνέχεια,