ΝΔ: "Ψέματα και παραπληροφόρηση" από τον Τρ. Αλεξιάδη

ΝΔ: "Ψέματα και παραπληροφόρηση" από τον Τρ. Αλεξιάδη

Απάντηση στους ισχυρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος, δίνει η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι "στα ψέματα και την παραπληροφόρηση, ''σπορ'' που διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης κατέγραψε νέο ρεκόρ!».

«Πριν στεγνώσει η μελάνη στους Πίνακες με τα επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των ιδιωτών προς το Κράτος που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ο πολιτικός προϊστάμενός της εμφανίσθηκε να  ρωτάει την... Αξιωματική Αντιπολίτευση και τους δημοσιογράφους που... βρήκαν τα στοιχεία αλλά και να κατασκευάζει άλλα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές... μειώθηκαν, δεν αυξήθηκαν όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΓΓΠΣ!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. και συνεχίζει:

«Ο κ. Αλεξιάδης όφειλε να γνωρίζει ότι η δημοσίευση ανακριβών στοιχείων είναι κολάσιμη ενέργεια. Η οποία, πέραν των άλλων, βλάπτει σοβαρότατα την αξιοπιστία της χώρας και μειώνει τη διαπραγματευτική της ισχύ, με αποτέλεσμα να έρχονται νέα αριστερά μέτρα που θα επωμιστούν ξανά οι Έλληνες φορολογούμενοι. 

Πριν βγάλει άλλη ανακοίνωση, ο κ. Αλεξιάδης, είναι καλό να συνεννοείται με τις Υπηρεσίες του Υπουργείου του. Και αφού είναι τόσο ικανοποιημένη η κυβέρνηση με την πορεία των εσόδων, να εξηγήσει γιατί τα φορολογικά έσοδα είναι μειωμένα στον πρώτο δικό τους προϋπολογισμό κατά 4,3 δις ευρώ, έναντι των αρχικών προβλέψεων (Πίνακας 3.5. της Εισηγητικής Έκθεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016), παρά τη λήψη 23 (!) φορομπηχτικών αριστερών μέτρων ύψους πάνω από 1 δις ευρώ μόνο για το 2015 (Πίνακας. 3.37 της Εισηγητικής)».

Δείτε ΕΔΩ τον σχετικό πίνακα, όπως δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.