Μειωμένα κατά 4% τα κέρδη της Banco Santander στο δ' τρίμηνο

Μειωμένα κατά 4% τα κέρδη της Banco Santander στο δ' τρίμηνο

Μείωση κατά 4% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Banco Santander το δ'' τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, επηρεασμένα από την απομείωση της αξίας περιουσιακών στοιχείων στη μονάδα που διατηρεί η ισπανική τράπεζα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το CNBC, η Banco Santander, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,54 δισ. ευρώ για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2017, με τους αναλυτές να αναμένουν τα κέρδη να αγγίξουν τα 1,46 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη επηρεάστηκαν από απομείωση της τάξης των 752 εκατ. ευρώ κυρίως από τη μονάδα καταναλωτικής τραπεζικής στις ΗΠΑ, που δεν αντισταθμίστηκε πλήρως από το κέρδος των 297 εκατ. ευρώ από την πώληση της πλατφόρμας, Allfunds.

Εξαιρουμένων των έκτακτων χρεώσεων, τα καθαρά κέρδη του τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 9%, με την κυριότερη ώθηση από τη μεγαλύτερη αγορά της τράπεζας, τη Βραζιλία. 

Τέλος, τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 8,6 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,3% από την αντίστοιχη περίοδο του 2016, με τους αναλυτές να έχουν διαμορφώσει εκτιμήσεις για 8,52 δισ. ευρώ.