Το μεγάλο στοίχημα της Microsoft στο Metaverse και η εξαγορά – μαμούθ της Activision

Το μεγάλο στοίχημα της Microsoft στο Metaverse και η εξαγορά – μαμούθ της Activision

Στην κούρσα για ανοίξει πρώτη την πόρτα του Metaverse, που θα αποτελέσει την επόμενη μέρα του διαδικτύου, βρίσκεται η Microsoft, κάνοντας τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της στο gaming. Η απόκτηση έναντι 68,7 δισ δολαρίων και μάλιστα σε μετρητά της εταιρείας Activision, σηματοδοτεί την απόφαση της Microsoft να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στο gaming, μια από τις πλέον ραγδαίες αναπτυσσόμενες αγορές στον πλανήτη.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εκτιμώμενος τζίρος της για το 2024 θα φτάσει τα 220 δισ δολάρια, όσο περίπου το ΑΕΠ χωρών όπως η Ελλάδα και τέσσερις – πέντε φορές υψηλότερα από τον τζίρο των κινηματογράφων σε όλο τον κόσμο. Η απόκτηση της Activision, είναι πολύ περισσότερο από μια εξαγορά, αποτελεί το στοίχημα της Microsoft να εξασφαλίσει την πρωτιά στο μετασύμπαν, σχολιάζουν οι New York Times.

To τίμημα θα καταβληθεί στο σύνολό του σε μετρητά, με τη Microsoft να προσφέρει 95 δολάρια για κάθε μια μετοχή της Activision, ποσό που αντιστοιχεί σε premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών. Μετά την ανακοίνωση του deal η μετοχή της Activision κατέγραψε άνοδο 38% στα 65,39 δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο της Activision περιλαμβάνει πασίγνωστους τίτλους όπως το Call of Duty, το Candy Crush και το Warcraft. Με την απόκτηση της Activison η Microsoft θα καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία videogaming στον κόσμο από άποψη εσόδων, μετά την κινεζική Tencent και τη Sony.

Κοινός ωστόσο παρονομαστής όλων των αναλύσεων είναι ότι η συμφωνία αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Microsoft να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη φάση του ίντερνετ, όπου θα κυριαρχούν οι εικονικοί κόσμοι.

Σήμερα, η βιομηχανία του videogaming έχει συσσωρεύσει σημαντική τεχνογνωσία στη δημιουργία του virtual και augmented reality, γεγονός που καθιστά τις εταιρείες του κλάδου πολύτιμο asset για τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Διαβάστε Περισσότερα