Κίνα: Αύξηση στα αποθέματα χρυσού και το εξωτερικό εμπόριο
Shutterstock
Shutterstock

Κίνα: Αύξηση στα αποθέματα χρυσού και το εξωτερικό εμπόριο

Αύξηση καταγράφουν τα αποθέματα χρυσού στην Κίνα, τον μήνα Μάιο, και το εξωτερικό εμπόριο στο πρώτο πεντάμηνο του 2023, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, τα αποθέματα χρυσού στα τέλη Μαΐου αυξήθηκαν στα 67,27 εκατομμύρια ουγγιές (1 ουγγιά: 28,349 γραμμάρια), από 66,76 εκατομμύρια ουγγιές στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη, η Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ξένου Συναλλάγματος στο Πεκίνο.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος στην Κίνα καταγράφηκαν στα 3,1765 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,97 τρισεκατομμύρια ευρώ) στα τέλη Μαΐου, μειωμένα από τα 3,2048 τρισεκατομμύρια δολάρια (3 τρισεκατομμύρια ευρώ) που είχαν καταγραφεί στο τέλος Απριλίου.

Όσο για το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, κατέγραψε ετήσια αύξηση 4,7%, στα 16,77 τρισεκατομμύρια γιουάν (2,19 τρισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο πεντάμηνο του 2023, επιδεικνύοντας αντοχή, με δεδομένη την καχεκτική ζήτηση προϊόντων από τις αγορές του εξωτερικού.

Οι κινεζικές εξαγωγές κατέγραψαν ετήσια αύξηση 8,1%, με τις εισαγωγές να αυξάνονται κατά 0,5% στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, όπως έδειξαν χθες, Τετάρτη, τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων στην Κίνα (GAC).

Στην ισοτιμία του δολαρίου, η οικονομική αξία του συνολικού κινεζικού εξωτερικού εμπορίου καταγράφηκε στα 2,44 τρισεκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο.