Κίνα: Αύξηση 85% στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών
Shutterstock
Shutterstock

Κίνα: Αύξηση 85% στις παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών

Ετήσια αύξηση 70% κατέγραψαν οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) παγκοσμίως για το 2022, με την Κίνα να καταγράφει αύξηση 85%, ποσοστό που αντιστοιχεί στα 2/3 των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές..

Τα παραπάνω αναφέρονται από έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής Strategy& που ανήκει στο δίκτυο των εταιριών της PricewaterhouseCoopers (PwC), σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα της PwC, η Κίνα, ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε «τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια».

«Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει», δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

Η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.