Η Τράπεζα Κύπρου διαφωνεί στο θέμα των προβλέψεων με την ΕΚΤ

Η Τράπεζα Κύπρου διαφωνεί στο θέμα των προβλέψεων με την ΕΚΤ

Τη διαφωνία της Τράπεζας Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το θέμα των προβλέψεων, διατύπωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης, Τζον Χούριγκαν, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση.

Ο κ. Χούριγκαν δήλωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου διαφωνεί με την εκτίμηση της ΕΚΤ ότι χρειάζεται να κάνει ατομικές προβλέψεις 300 εκ. ευρώ και συλλογικές 700 εκ. ευρώ. Η Τράπεζα Κύπρου εκτιμά ότι η διαφορά μεταξύ των προβλέψεων που έχει περιλάβει στους ισολογισμούς της και των αναπροσαρμογών που ζητά η ΕΚΤ φθάνουν τα 600 εκ. ευρώ.

«Αξιολογώντας το θέμα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, ακόμα και σε περίπτωση που μια τέτοια αναπροσαρμογή θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη, η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας παραμένει επαρκής για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τράπεζα και δεν αναμένεται να χρειαστεί να προβεί σε έκδοση επιπρόσθετου κεφαλαίου» τόνισε ο κ. Χούριγκαν, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018. Ο κ. Χούριγκαν, αλλά και ο πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, Γιόζεφ Άκερμαν, δήλωσαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα συνεχίσουν να απασχολούν την τράπεζα και τα επόμενα χρόνια. Επίσης , ο κ. Άκερμαν δήλωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν προτίθεται να προβεί σε εκτενείς εκποιήσεις ακινήτων, παρά το νέο θεσμικό πλαίσιο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ