Η Santander κοντά στην εξαγορά των δραστηριοτήτων της Wirecard

Η Santander κοντά στην εξαγορά των δραστηριοτήτων της Wirecard

H ισπανική τράπεζα Santander βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να αγοράσει την Wirecard Bank, μια μικρή ευρωπαϊκή τράπεζα που διαχειρίζεται η Wirecard, μαζί με μερικές μικρότερες θυγατρικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, η ισπανική τράπεζα είναι πιθανό να υπογράψει συμφωνία για την απόκτηση της κύριας μονάδας της Wirecard, η οποία περιλαμβάνει την Wirecard Bank, καθώς και μερικές μικρότερες γερμανικές θυγατρικές εντός των επόμενων δύο ημερών.

Η είδηση της χρεοκοπίας της Wirecard έπεσε σαν κεραυνός στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, όταν μετά από οικονομικό έλεγχο, οι ιθύνοντες του οικονομικού κολοσσού, με 6000 εργαζόμενους σε 26 κράτη, αδυνατούσαν να εντοπίσουν ρευστό 1,9 δις. ευρώ, που είχαν συμπεριλάβει στον ισολογισμό της. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχούσε στο 25% του ισολογισμού της εταιρείας.

Ο αρχικός ισχυρισμός ήταν ότι το συγκεκριμένο ποσό βρισκόταν κατατεθειμένο σε λογαριασμούς δύο τραπεζών στις Φιλιππίνες ως σωσίβιο σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Όπως όμως αποδείχθηκε, το ποσό του 1,9 δισεκατομμυρίου ευρώ όχι μόνο δεν κατατέθηκε ποτέ αλλά ούτε καν είχε υπάρξει στα ταμεία της εταιρείας.