Η έκθεση Digital Revolution στη Στέγη με την υποστήριξη της Cosmote

Η έκθεση Digital Revolution στη Στέγη με την υποστήριξη της Cosmote

Την έκθεση ψηφιακών τεχνών «Digital Revolution» υποστηρίζει η Cosmote, η οποία βρίσκεται κοντά σε σημαντικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες, που προβάλλουν τη σύγχρονη πολιτιστική έκφραση. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μετά το Κέντρο Τεχνών Barbican του Λονδίνου και το Μουσείο Tekniska της Στοκχόλμης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί τη διαδραστική έκθεση Digital Revolution, έως τις 10 Ιανουαρίου 2016.

Η έκθεση παρουσιάζει με επαναστατικό τρόπο την επίδραση της ψηφιακής τεχνολογίας στην εξέλιξη των Τεχνών, του design, της μουσικής, της μόδας, του κινηματογράφου και των videogames, αποτυπώνοντας για πρώτη φορά την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Για πρώτη φορά συγκεντρώνεται στον ίδιο χώρο ένα πολυσυλλεκτικό φάσμα από εικαστικούς καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές, αρχιτέκτονες, designers, μουσικούς και προγραμματιστές παιχνιδιών, που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα για να διευρύνουν τους δημιουργικούς ορίζοντές τους.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πρωτοποριακά έργα και εκθέσεις που αξιοποιούν ή αφηγούνται την ιστορία της τεχνολογίας η Cosmote είναι μεγάλος χορηγός στην έκθεση την οποία πλαισιώνει και ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία. Πρόσφατα μέσω της δράσης στήριξης ΜΚΟ για παιδιά από την Cosmote πενήντα (50) παιδιά από τα σωματεία Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» φιλοξενήθηκαν από την Cosmote και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της έκθεσης.