Γερμανία: Οι τιμές των κατοικιών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2000 σε ετήσια βάση
AP
AP

Γερμανία: Οι τιμές των κατοικιών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πτώση από το 2000 σε ετήσια βάση

Οι τιμές των οικιστικών ακινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν περαιτέρω το δεύτερο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας την Παρασκευή, καθώς τα υψηλά επιτόκια επιβάρυναν την αγορά ακινήτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Οι τιμές των οικιστικών ακινήτων μειώθηκαν κατά 9,9% σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της συλλογής των στοιχείων το 2000. Οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,5% σε τριμηνιαία βάση, με μικρότερες ετήσιες μειώσεις στις αραιοκατοικημένες περιοχές από ό,τι στις μητροπόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε πόλεις όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν κατά 9,8% και οι τιμές των μονοκατοικιών και των κατοικιών δύο οικογενειών μειώθηκαν κατά 12,6% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα έδειξαν μείωση κατά 27% των οικοδομικών αδειών για διαμερίσματα στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς το κόστος κατασκευής αυξάνεται και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.