Φοροδιαφυγή μέσω Ελβετίας στη Μύκονο

Φοροδιαφυγή μέσω Ελβετίας στη Μύκονο

Εξονυχιστικούς ελέγχους έχει ξεκινήσει η ΑΑΔΕ στο νησί της Μυκόνου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα», φέρνοντας στο προσκήνιο αρκετές παραβιάσεις, όπως αδήλωτη εργασία σε γνωστά καταστήματά αλλά και POS συνδεδεμένα με την Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο κατάστημα της Luis Vuitton στο κέντρο της Μυκόνου εντοπίστηκαν 2 POS συνδεδεμένα με την Ελβετία, ενώ άλλο ένα τέτοιο POS εντοπίστηκε στο κατάστημα της ίδιας εταιρείας που λειτουργεί στο Nammos Village. Μάλιστα στο κατάστημα της Louis Vuitton στο Nammos Village βρέθηκαν Ισπανοί εργαζόμενοι που ήταν ασφαλισμένοι στο Ισπανικό ΙΚΑ και τώρα ερευνάται η νομιμότητα της πρακτικής αυτής. Τα δύο POS κατασχέθηκαν.

Επίσης στο κέντρο Καλούα στην Παράγκα της Μυκόνου διαπιστώθηκε ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε οτι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις 3.500 ευρώ, ενώ στο κατάστημα τουριστικών ειδών που λειτουργεί στον ίδιο χώρο εμπορεύματα δεν είχαν τιμολόγια αγοράς.

Στο κέντρο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο. Ακόμη στο γνωστό εστιατόριο Κατρίν στο κέντρο της Μυκόνου κατασχέθηκαν οι ημερήσιες εισπράξεις ύψους 19.000 ευρώ διότι διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία ύψους 380.000 ευρώ. Λουκέτο 48 ωρών επιβλήθηκε και σε μεγάλο πλυντήριο στη χώρα της Μυκόνου καθώς δεν είχε κόψει 67 αποδείξεις 13.000 ευρώ.

Φωτογραφία intime news