Ευκ. Τσακαλώτος: Ο ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει στο δημόσιο

Ευκ. Τσακαλώτος: Ο ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει στο δημόσιο

Σε… κρατικά χέρια θα παραμείνει ο ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος, στη Βουλή κατά τη διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης των αρμοδίων επιτροπών, που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. «Για τον ΑΔΜΗΕ η συζήτηση του καλοκαιριού ήταν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να καταθέσει ένα πλαίσιο πως μπορεί να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην ενέργεια χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ.

Το σχέδιο έχει κατατεθεί όπου ο ΑΔΜΗΕ παραμένει στο δημόσιο χώρο, γίνεται πιο δημόσιος στην αρχή. Αυτή η συμφωνία έχει γίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, κατόπιν σχετικής ερώτησης από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλος. Σε ότι αφορά, δε, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια «στρατηγική έκθεση», που θα περιληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά τις γιορτές.

Παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης για μία σειρά από συμπληρωματικά θέματα: το ΕΣΠΑ και τις συμβάσεις για τις εθνικές οδούς.

«Όλοι ξέρετε ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο από το παλαιό ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ. Αυτό δημιουργεί μία ροή νομοθετημάτων. Η νομοθεσία που εισάγουμε αφορά τους ενδιάμεσους φορείς και τρόπους επίλυσης διαχειριστικών προβλημάτων» είπε και πρόσθεσε πως «όλοι ξέρετε ότι οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και δεν υπάρχει άλλη ημερομηνία».

Α.Δ.