Εξαγορά της ICAP από την CRIF

Εξαγορά της ICAP από την CRIF

Η CRIF, ηγέτιδα παγκόσμια εταιρεία που εξειδικεύεται σε credit bureau και επιχειρηματική πληροφόρηση, καθώς και σε προηγμένες ψηφιακές λύσεις για την επιχειρηματική ανάπτυξη και την ανοιχτή τραπεζική ανακοίνωσε την εξαγορά της ICAP - του μεγαλύτερου ομίλου B2B υπηρεσιών στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία και στις Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Η ICAP ιδρύθηκε το 1964. Το 2007 το South Eastern Europe Fund, της Global Finance, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο, με την Coface, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης πιστώσεων και παροχής επιχειρηματικής πληροφόρησης στον κόσμο, και την διοικητική ομάδα, να συμμετέχουν στην εξαγορά.

Με 259 υπαλλήλους, η ICAP καλύπτει επαρκώς, επί του παρόντος, την τοπική επιχειρηματική αγορά αλλά και παγκόσμιους πελάτες, μέσω ενός ευρέος φάσματος υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας αλλά και καινοτόμων λύσεων στον τομέα του Credit Risk & Business Information Solutions.

Επιπλέον, η ICAP είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει αναγνωριστεί ως έχει πιστοποιηθεί ως «Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη που Οργανισμός Αξιολόγησης Πιστοληπτικής Ικανότητας» (Credit Rating Agency) από την European Securities and Markets Authority (ESMA).

Τα επιχειρηματικά δελτία της ICAP, αποτελούν μια μοναδική πηγή επιχειρηματικών πληροφοριών που μπορούν να προσφέρουν ακριβή και αξιόπιστα insights, για τις εγχώριες εταιρείες.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες πιστωτικού κινδύνου της ICAP παρέχουν ολοκληρωμένα και ενημερωμένα εμπορικά και χρηματοοικονομικά δεδομένα με γνώμονα την ICAP DATA BANK, τη μεγαλύτερη επιχειρηματική βάση δεδομένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με κάλυψη 8,7 εκατομμυρίων εταιρειών σε 4 χώρες (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία & Κύπρο).

Επιπλέον, ως μέλος του δικτύου Dun & Bradstreet, η ICAP προσφέρει πρόσβαση σε άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για 300 εκατομμύρια εταιρείες σε περισσότερες από 190 χώρες, υποστηρίζοντας πιστωτικές αποφάσεις για περισσότερες από 1 εκατομμύριο επιχειρηματικές συναλλαγές.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που γινόμαστε μέλος της CRIF, παγκόσμιου ηγέτη στις Λύσεις Πιστωτικού Κινδύνου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ICAP ταιριάζει άριστα με την CRIF και μαζί θα επιταχύνουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ICAP στην Ελλάδα, στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, το ότι η ICAP είναι πλέον εταιρεία CRIF, θα είναι πολύ ωφέλιμο για τους πελάτες μας, αφού θα έχουν πρόσβαση σε προηγμένες Λύσεις CRIF αλλά και τους ανθρώπους μας, που θα έχουν καλύτερες προοπτικές καριέρας» σχολίασε ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ICAP.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του κορυφαίου παρόχου επιχειρηματικών πληροφοριών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην CRIF να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή. Τόσο η CRIF όσο και η ICAP επικεντρώνονται πλήρως στην παροχή λύσεων ικανών να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες χαρτοφυλακίου, να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις και να βοηθήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των πελατών μας.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η CRIF θα συνδυάσει την τεχνογνωσία και τις καινοτόμες λύσεις της με τη γνώση της αγοράς και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας της ICAP, βοηθώντας τόσο τις τοπικές εταιρείες όσο και τους παγκόσμιους πελάτες μας να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να καινοτομούν», δήλωσε ο Carlo Gherardi, πρόεδρος της CRIF.