Έκλεισε το deal DuPont - Dow Chemical

Έκλεισε το deal DuPont - Dow Chemical

Σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν τελικά η DuPont και η Dow Chemical, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, δημιουργώντας μια εταιρεία με συνολική κεφαλαιοποίηση 130 δισ. δολαρίων.

Η νέα εταιρεία, με την ονομασία DowDuPont, θα διαχωριστεί στη συνέχεια σε τρεις ξεχωριστές εισηγμένες εταιρείες, που θα επικεντρώνονται στον τομέα της γεωργίας, στην επιστήμη των υλικών και στα ειδικά προϊόντα.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στη χημική βιομηχανία, οι μέτοχοι της DuPont θα λάβουν 1,282 μετοχές της εταιρείας που θα προκύψει για κάθε μετοχή της DuPont που κατέχουν, ενώ οι μέτοχοι της Dow Chemical θα λάβουν μια μετοχή για κάθε μια που διαθέτουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dow, Andrew Liveris, θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της DuPont, Ed Breen, θα παραμείνει με αυτή την ταυτότητα.

Η συμφωνία, η οποία εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει συνέργιες κόστους της τάξης των 3 δισ. δολαρίων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2016, ενώ ο διαχωρισμός θα πραγματοποιηθεί 28 με 24 μήνες αργότερα.

Η μετοχή της DuPont έχει ενισχυθεί κατά 54% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ της Dow κέρδισε 25% το ίδιο διάστημα. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, καταγράφουν αντίστοιχα πτώση 7% και 4%.

Διαβάστε ακόμα:
- Συγχώνευση-μαμούθ στα σκαριά μεταξύ των Dow Chemical και DuPont