Διθυραμβικά σχόλια Λαγκάρντ: Τα πάνω - κάτω έφερε η ελληνική οικονομία
Shutterstock
Shutterstock

Διθυραμβικά σχόλια Λαγκάρντ: Τα πάνω - κάτω έφερε η ελληνική οικονομία

Μόνο επαίνους είχε για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη με την αλλαγή της Αθήνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Μεταμορφώθηκε σε μία πολύ ζωντανή πόλη μέσα σε λίγα χρόνια», ενώ αναφέρθηκε και στις «τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων που άλλαξαν τα πράγματα για τη χώρα». 

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter, ευχαρίστησε τον Γιάννη Στουρνάρα για τη φιλοξενία της συνεδρίασης του Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη (25/10) και αύριο Πέμπτη.

Die Welt: «Ιστορία από άλλον πλανήτη» η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Με «ιστορία από έναν άλλον πλανήτη» παρομοιάζει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας, μετά και την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα από την S&P.

«Ενώ πολλές χώρες παγκοσμίως υποφέρουν από τα υψηλά χρέη και οι επενδυτές πωλούν αμερικανικά ομόλογα φοβούμενοι τις δημοσιονομικές εξελίξεις, η Ελλάδα έχει βρει τον δρόμο της προς την έξοδο από τη δημοσιονομική δυσπραγία».

Όπως παρατηρεί το γερμανικό μέσο, «η Ελλάδα έχει μεταρρυθμιστεί ριζικά: τόσο όσον αφορά την είσπραξη των φόρων, όσο και την απλούστευση της νομοθεσίας. Αυτή η συνθήκη με τη σειρά της προσέλκυσε επενδύσεις στη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή ο τουρισμός ανθεί», ενώ η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει άκρως θετικά στοιχεία ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Ταυτοχρόνως, «η ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό, συμβάλλει και στη μείωση του χρέους, το οποίο φέτος αναμένεται να μειωθεί στο 168% της οικονομικής παραγωγής», ένα ποσοστό που πράγματι είναι υψηλό, ωστόσο αποτελεί βελτίωση «σε σύγκριση με το 207% του 2020.

Διαβάστε Περισσότερα