Αύξηση κερδών κατά 14,3% για την Santander στο α' τρίμηνο

Αύξηση κερδών κατά 14,3% για την Santander στο α' τρίμηνο

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 14,3% σημείωσε η ισπανική τράπεζα Santander στο α'' τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς η τράπεζα σημείωσε πρόοδο στην αύξηση του κεφαλαιακού δείκτη της.

Η Santander ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 1,87 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τα 1,63 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο και ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της FactSet που έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 8,4 δισ. ευρώ, έναντι 7,62 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος και ξεπέρασε επίσης τις εκτιμήσεις αναλυτών για έσοδα ύψους 8,14 δισ. ευρώ.

"Ενώ το περιβάλλον εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τον τραπεζικό τομέα, οι προοπτικές για την Santander είναι θετικές", δήλωσε η εκτελεστική πρόεδρος της Santander, Ana Botin. “Οι οικονομίες των βασικών μας αγορών αναμένεται να αναπτυχθούν φέτος”.

Στη Βραζιλία, απ'' όπου η τράπεζα αντλεί περίπου το ένα τέταρτο των κερδών της, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 634 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 359 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.