Αναγκαία η ταχεία έγκριση του πακέτου βοήθειας της ΕΕ
Ένωση Γερμανών Βιομηχάνων

Αναγκαία η ταχεία έγκριση του πακέτου βοήθειας της ΕΕ

Οι γερμανοί βιομήχανοι πιέζουν για να δοθεί μια γρήγορη λύση στη διαμάχη σχετικά με το προγραμματισμένο τεράστιο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού.

«Για να μην τεθεί σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη της Ε.Ε. και να καταστεί ελκυστική η ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά, το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει γρήγορα το πακέτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Γερμανών Βιομηχάνων (BDI)  Ντίτερ Κεμπφ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Προκειμένου να διατεθούν περισσότερα χρήματα για σημαντικές μελλοντικές επενδύσεις και την έρευνα, πρέπει να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα περιθώρια για έναν ανάλογο προσανατολισμό. Σημαντικό είναι επίσης να μην επιβληθούν νέοι φόροι και δασμοί», πρόσθεσε.

«Τώρα οι χώρες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα σκληρά πρέπει να βοηθηθούν γρήγορα. Δυστυχώς, λόγω της σφιχτής οικονομικής πολιτικής  των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάθηκε η ευκαιρία να εκπονηθεί ένας σύγχρονος προϋπολογισμός με μεγαλύτερες επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία. Ο χρόνος όμως πιέζει τώρα» δήλωσε ο Κεμπφ. 

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ένα χρηματοδοτικό πακέτο 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ - 1074 δισεκατομμύρια ευρώ για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό και 750 δισεκατομμύρια ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού. Ωστόσο, το Ευρωκοινοβούλιο αντιδρά και θέλει να διατεθούν περισσότερα χρήματα για την έρευνα, την προστασία του κλίματος, την υγεία, τους φοιτητές και την μεταναστευτική πολιτική.