Άγονος ο διαγωνισμός για τον Σκαραμαγκά - Με τη νέα χρονιά επαναπροκήρυξη

Άγονος ο διαγωνισμός για τον Σκαραμαγκά - Με τη νέα χρονιά επαναπροκήρυξη

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που διενεργήθηκε 11 Νοεμβρίου 2020. Οι βασικοί πιστωτές, Ελληνικό Δημόσιο και Τράπεζα Πειραιώς έκριναν, ως αναμενόταν, χαμηλό το προσφερόμενο τίμημα των 15,1 εκατ. ευρώ που διέθεσε η εταιρεία Pyletech του ομίλου North Star.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού η οποία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, αναμένεται να τρέξει γρήγορα και δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο. Η πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται ότι θα αναμείνει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού που προκήρυξε στις 10 Δεκεμβρίου 2020 η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αφορά το κομμάτι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που επέστρεψε στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ανάκτηση αθέμιτης κρατικής ενίσχυσης. Ο διαγωνισμός που προκήρυξε η ΕΤΑΔ θα διενεργηθεί στις 5 Φεβρουαρίου και η κρατική εταιρεία έχει ζήτησε ως ελάχιστο τίμημα τα 57,5 εκατ. ευρώ.

Ο διαγωνισμός αυτός θα λειτουργήσει ως ανεμοδείκτης για τα επόμενα βήματα. Αν βρεθεί ενδιαφερόμενος για το συγκεκριμένο κομμάτι των ναυπηγείων, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει λύση στα πλαίσια που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση. Αλλιώς η κυβέρνηση θα πρέπει να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών της.

Διαβάστε Περισσότερα