Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και «καλάθι του νονού».
Άδ.Γεωργιάδης: Μέχρι τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Άδ.Γεωργιάδης: Μέχρι τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και «καλάθι του νονού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και καλάθι του νονού.

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι, ενώ εξήγησε ότι περίπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα... γκουρμέ.

Επίσης, δήλωσε ότι προφανώς το καλάθι του νοικοκυριού δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά και τόνισε ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή- τηλεοπτικού παραγωγού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, τόνισε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο. Εξήγησε ότι είχε κάνει αίτηση στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο γινόταν αυτόματα δεκτός, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος πριν την υπαγωγή, ενώ διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε κανένα από τα επόμενα βήματα και δεν έλαβε κανένα ποσό.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον η ΝΔ έχει αλλάξει το νόμο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις ο παρουσιαστής - τηλεοπτικός παραγωγός δεν θα μπορούσε να ενταχθεί. 

Τέλος, χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας ήταν αυτός που μπλόκαρε την εκταμίευση 10 εκατ. για τον παρουσιαστή μέσω του αναπτυξιακού νόμου.