Ζέεχοφερ για Μέρκελ: Δεν μπορώ άλλο με αυτή τη γυναίκα

Ζέεχοφερ για Μέρκελ: Δεν μπορώ άλλο με αυτή τη γυναίκα

Η Γερμανία διέψευσε την είδηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ προετοιμάζει ευρωπαϊκή συνάντηση για το προσφυγικό με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών τη Αυστρίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας και πιθανώς άλλων χωρών.

Σύμφωνα με την DW η αβεβαιότητα η οποία επικρατεί σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην ίδια τη Γερμανία εδώ και μερικές εβδομάδες πιθανώς να κλιμακωθεί.

Ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ θα παρουσιάσει αύριο στο προεδρείο του κόμματος του στο Μόναχο το σχέδιο του για το προσφυγικό. Αναμένεται ότι η ηγεσία του CSU θα υιοθετήσει την επίμαχη πρόταση του για απαγόρευση της εισόδου στη Γερμανία σε άτομα που έχουν αιτηθεί άσυλο σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Το μέτρο αυτό απορρίπτεται από την καγκελάριο η οποία δεν το απορρίπτει όμως για λόγους αρχής. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί αλλά όχι μονομερώς.

Δύσκολα πάντως μπορεί να εκτιμηθεί αν ο υπουργός Εσωτερικών πράγματι υλοποιήσει την απειλή να εφαρμόσει άμεσα το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για συμβιβασμό των αδελφών κομμάτων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Ζέεχοφερ εξέφρασε ενδοιασμούς σε ό,τι αφορά τη συνεργασία του με την καγκελάριο. «Δεν μπορώ άλλο να συνεργαστώ με αυτή τη γυναίκα», φέρεται να είπε σε κλειστό κύκλο.