Ξυλοδαρμός δικηγόρου από μετανάστες έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ξυλοδαρμός δικηγόρου από μετανάστες έξω από την ΑΣΟΕΕ

Επίθεση από αλλοδαπούς δέχθηκε ο δικηγόρος, Εδουάρδος Κυπριωτάκης, στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής επειδή κατέγραφε με την κάμερα του κινητού του, το παρεμπόριο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ξυλοδαρμό και απειλές για τη ζωή του, ενώ τόνισε πως η αστυνομία καθυστέρησε δυο ώρες να φθάσει στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο κ. Κυπριωτάκης, τη στιγμή που φωτογράφιζε τους μικροπωλητές στην Πατησίων, ένας από τους μετανάστες τον πλησίασε και του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες, ενώ παράλληλα προσπάθησε να του αποσπάσει το κινητό.

Όταν το θύμα προσπάθησε να του εξήγησε πως δεν φωτογραφίζει πρόσωπα αλλά προϊόντα, ομάδα αλλοδαπών που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, τον έριξε στο έδαφος και του επιτέθηκε με κλοτσιές και μπουνιές. «Δεν φώναζαν. Μου είπαν γιατί βγάζεις φωτογραφίες, τους είπα ότι δεν βγάζω πρόσωπα κι ότι τραβάω τα προϊόντα. Μου επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές και φύγανε», δήλωσε ο κ. Κυπριωτάκης. 

Όπως δηλώνει ο κ. Κυπριωτάκης, αν και κάλεσε επανειλημμένα την αστυνομία, περίμενε μόνος του τουλάχιστον για δύο ώρες, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να δέχεται απειλές από τους παρευρισκόμενους μετανάστες. «Ο σκοπός μας δεν είναι να κινηθούμε εναντίον των μεταναστών, αλλά εναντίον του κράτους που ευθύνεται για την ανομία» τόνισε.

Επιχείρηση της αστυνομίας μετά την επίθεση

Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος, Εδουάρδος Κυπριωτάκης, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση κατά του παραεμπορίου έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Συνολικά κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου που εγκατέλειψαν οι μικροπωλητές στον πεζόδρομο μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο κι έγιναν περισσότερες από πέντε προσαγωγές. Πολλοί από τους μικροπωλητές πρόλαβαν και κρύφτηκαν, εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.