Ξεπερνούν τα 200 τα «κόκκινα» κτίρια στην Ανατολική Αττική - Πάνω από 139 καταστράφηκαν στην Κινέτα

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018, 14:22
-A +A
Ξεπερνούν τα 200 τα «κόκκινα» κτίρια στην Ανατολική Αττική - Πάνω από 139 καταστράφηκαν στην Κινέτα

Τα 200 ξεπερνούν τα «κόκκινα» κτίρια στην Ανατολική Αττική, έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές που πραγματοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ τα κατεστραμμένα -από την πυρκαγιά - αυτοκίνητα ξεπερνούν τα 125. 

Ειδικότερα, περίπου 200 μηχανικοί του υπουργείου έχουν διενεργήσει αυτοψίες σε 720 κατοικίες, 5 επαγγελματικούς χώρους, 2 δημόσια κτίρια, 22 αποθήκες, εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν «κόκκινα»: 211 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι, κι 8 αποθήκες.

«Κίτρινα» χαρακτηρίστηκαν 234 κατοικίες και 12 αποθήκες, ενώ «πράσινα» είναι 275 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες.

Στην περιοχή Νέας Μάκρης και συγκεκριμένα στις περιοχές Μάτι και Ν. Βουτζάς «κόκκινες» είναι 133 κατοικίες και 5 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 133 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 9 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 140 κατοικίες, 2 επαγγελματικοί χώροι και 2 αποθήκες σε σύνολο 406 κατοικιών, 2 επαγγελματικών χώρων, 1 δημοσίου κτιρίου και 16 αποθηκών.

Στην περιοχή Ραφήνας - Πικερμίου «κόκκινες» είναι 78 κατοικίες, 3 επαγγελματικοί χώροι και 3 αποθήκες, «κίτρινες» είναι 101 κατοικίες, 1 δημόσιο κτίριο και 3 αποθήκες, ενώ «πράσινες» είναι 135 κατοικίες σε σύνολο 314 κατοικιών, 3 επαγγελματικών χώρων 1 δημοσίου κτιρίου και 6 αποθηκών.

Κινέτα: Στα 139 τα κατεστραμμένα ολοσχερώς κτίρια μέχρις στιγμής

Σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κινέτα, προχωρούν από σήμερα κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. 

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού από οκτώ κλιμάκια του δήμου μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών, «οι οποίες αναμένεται να φθάσουν στις 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές», εκτιμάει ο δήμαρχος. Εκφράζει, δε, την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος στο σύνολό του, «παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια» και ευχαριστεί τον Θεό που «δεν είχαμε καθόλου θύματα ή τραυματισμούς».

Ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος, Ιερόθεος Πολυχρόνης, χαρακτηρίζει «εξίσου αποτελεσματικό» και το σύστημα κοινωνικής μέριμνας του δήμου για την άμεση κάλυψη των αναγκών των πληγέντων μετά την «έγκαιρη εκκένωση» των απειλούμενων περιοχών. «Όλοι οι πυροπαθείς στεγάστηκαν σε δομές του δήμου και στο νέο μεγάλο γηροκομείο μας» σημειώνει, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλον τον κόσμο που προσφέρθηκε και συνέδραμε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες.

«Ζητήσαμε την αρωγή του Σώματος Προσκόπων για τη διανομή των ειδών που προσφέρονται μέσω που Κέντρου Συλλογής και Διανομής Βοήθειας της Περιφέρειας Αττικής προς τον Δήμο Μεγαρέων, ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές ευθύνης του. Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στα χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν (περίπου 60.000) και την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα Γεράνεια Όρη και την περιοχή της Κορινθίας, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης τόσο από αέρος, όσο και με επίγειες δυνάμεις.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα