Ξεπεράσαμε το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών και ραντεβού
Κυριάκος Πιερρακάκης

Ξεπεράσαμε το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών και ραντεβού

Ακόμη ένα «φράγμα» έσπασε η Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει με ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη έχει ως εξής:

Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους. Εμβολιαζόμαστε, ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι στην «μάχη» του εμβολιασμού το επόμενο χρονικό διάστημα μπαίνουν τόσο επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από το ΕΣΥ, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr έχει ανέβει η φόρμα που μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον όσοι από τους ιδιωτικούς φορείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση "Ελευθερία". Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί περαιτέρω τον Ιούνιο.

Από πλευράς του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι με τη δυνατότητα εμβολιασμού όλου του ενήλικου πληθυσμού από τον Ιούνιο, εντός καλοκαιριού θα πετύχουμε την ανοσία της αγέλης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι αν προσθέσουμε τους εμβολιασμένους με αυτούς που νόσησαν και απέκτησαν αντισώματα μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε την ανοσία.