ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

WSJ: H Κίνα επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Σι Τζινπίνγκ και Μπάιντεν

WSJ: H Κίνα επιδιώκει σύνοδο κορυφής μεταξύ Σι Τζινπίνγκ και Μπάιντεν
AP Images

Το Πεκίνο φέρεται να επιδιώκει μια σύνοδο κορυφής μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπινγκ αν εάν οι πρώτες συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο ΗΠΑ-Κίνας στην Αλάσκα που ξεκινούν την Πέμπτη είναι παραγωγικές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal.

Μια συνάντηση των δυο ηγετών μπορεί να λάβει χώρα στις 22 Απριλίου, οπότε εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Γης για να δείξουν αμφότεροι ότι επικεντρώνονται στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε μια από τις πηγές της WSJ.

Ο Μπάιντεν είναι ήδη έτοιμος να καλέσει ηγέτες από όλον τον πλανήτη εκείνη την ημέρα σε μια προσπάθεια να δείξει την αφοσίωση του στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες προετοιμασίες, τονίζοντας ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί στη σημερινή διάσκεψη των επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των δυο χωρών στην Αλάσκα.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση θα λάβουν μέρος από αμερικανικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ενώ την Κίνα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι και το μέλος του Politburo Γιανγκ Τζιτσι.