ΥΠΠΟ: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

ΥΠΠΟ: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ήταν αυτά που ενημέρωσαν τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού για την παρουσία ανηλίκων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker, το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού, Μάριος Κωστάκης, ενώ την ίδια στιγμή πηγές του ΥΠΠΟ, απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Ειδικότερα, όπως λένε από το υπουργείο, η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού - επί ΣΥΡΙΖΑ - στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλακη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

«Επομένως οι σκοτεινοί περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ' αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, εμφανίστηκε εντελώς αντίθετη με τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός της υπόθεσης, ενώ είπε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να διερευνηθεί πώς ανέλαβαν την απαράδεκτη πρωτοβουλία και ποιον προϊστάμενο είχαν ενημερώσει.