ΕΔΕ για την πρωτοβουλία των δύο υπαλλήλων και για το ποιον ενημέρωσαν

ΕΔΕ για την πρωτοβουλία των δύο υπαλλήλων και για το ποιον ενημέρωσαν

Της Αγγελικής Κώττη

Εντελώς αντίθετη με τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός της υπόθεσης με την ταινία Joker, είναι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ξεκίνησε λέγοντας: «καταδικάζουμε απερίφραστα τόσο προσωπικά όσο και ο ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τον χειρισμό της υπόθεσης». 

«Ομολογώ ότι με ενοχλεί να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους», είπε. Όπως εξήγησε, οι δύο υπάλληλοι που δημιούργησαν το πρόβλημα είναι μέλη γνωμοδοτικής επιτροπής για την καταλληλότητα των ταινιών. Με βάση τον νόμο του 2010 για τον κινηματογράφο στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται ο έλεγχος αιθουσαρχών, αλλά όχι η κλήση δυνάμεων καταστολής.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε πως υπάρχει η διάταξη και μάλιστα τα δελτία ελέγχου των υπαλλήλων έφεραν την υπογραφή της τέως γγ Μαρίας Βλαζακη. Επομένως είχαν κάθε περιθώριο να το διορθώσουν αλλά δεν το έπραξαν», είπε η κα Μενδώνη.

Εξήγησε δε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ ώστε να διερευνηθεί πώς ανέλαβαν την απαράδεκτη πρωτοβουλία και ποιον προϊστάμενο είχαν ενημερώσει ή αν είχε ενημερωθεί η διευθύντρια σύγχρονου πολιτισμού κα Αλεξομανωλάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Λ. Μενδώνη: Καταδικαστέα η πράξη των υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού