Τζόνσον: Επισκέφθηκε την εκκλησία όπου δολοφονήθηκε ο βουλευτής Ντ. Έιμες

Τζόνσον: Επισκέφθηκε την εκκλησία όπου δολοφονήθηκε ο βουλευτής Ντ. Έιμες

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε σήμερα την εκκλησία, στην οποία ο βουλευτής Ντέιβιντ Έιμες δολοφονήθηκε χθες με μαχαίρι, σε μια επίθεση που η αστυνομία ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έιμες, 69 ετών, βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος του Τζόνσον, μαχαιρώθηκε επανειλημμένα κατά την επίθεση που σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι χθες, Παρασκευή, στη διάρκεια συνάντησής του με ψηφοφόρους της περιφέρειάς του.

Ο Τζόνσον, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ήταν μεταξύ αυτών που άφησαν λουλούδια ως φόρο τιμής στον Έιμες στον τόπο του εγκλήματος.

Οι Τζόνσον και Στάρμερ στάθηκαν δίπλα-δίπλα και τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν αποχωρήσουν.

Χθες, Παρασκευή, ο Τζόνσον δήλωσε πως «χάσαμε έναν σπουδαίο δημόσιο λειτουργό και έναν πολυαγαπημένο φίλο και συνάδελφο».

Αξίζει να επισημανθεί ότι σε δήλωση που εξέδωσε νωρίς σήμερα το πρωί, η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι πρώτες έρευνες αποκάλυψαν πολιτικό κίνητρο που συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο για το φόνο έναν 25χρονο Βρετανό και ανακοίνωσε πως πιστεύεται ότι έδρασε μόνος του.

Υπογραμμίζεται ότι ο Έιμες είναι ο δεύτερος βουλευτής μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των πέντε ετών που δολοφονείται την ώρα που συναντά ψηφοφόρους, μετά το φόνο της Τζο Κοξ τον Ιούνιο του 2016, λίγες ημέρες πριν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.