Τζ. Τσούνης: Σημαντικά σχέδια επενδύσεων στην Ελλάδα

Τζ. Τσούνης: Σημαντικά σχέδια επενδύσεων στην Ελλάδα

Για τις σημαντικές προοπτικές των ελληνοαμερικανικές σχέσεων αλλά και τις νέες σοβαρές προκλήσεις στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και των επενδύσεων αναφέρθηκε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής, Τζορτζ Τσούνης, στην πρώτη συνάντηση του σήμερα με Έλληνες δημοσιογράφους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αφού είχε μεταβεί στο ΥΠΕΞ για την ανταλλαγή των επικυρωμένων αντιγράφων της MDCA με τον Νίκο Δένδια. Ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, αναφέροντας ότι ήταν μια επίσκεψη που έδειξε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία τόνισε ότι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις μπορεί να επεκταθούν μέχρι τη Μολδαβία και την Ουκρανία και εξέφρασε τη στήριξη της χώρας του στους διασυνδετήριους αγωγούς.

Ο Τζ. Τσούνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι φέτος περισσότεροι από 500 χιλιάδες Αμερικανοί θα επισκεφθούν την Ελλάδα και αναφέρθηκε σε σημαντικά σχέδια επενδύσεων στη χώρα μας.

Αν και από τη σημερινή συνάντηση είχε αποκλεισθεί το θέμα των ελληνοτουρκικών, ο Αμερικανός πρέσβης απαντώντας σε σχετική ερώτηση  παρέπεμψε στη γνωστή θέση του State Department ότι οι οποίες διάφορες μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων πρέπει να λύνονται με διπλωματικούς τρόπους.