Βλ. Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ υστερούν λόγω εσωτερικών θεμάτων των ΗΠΑ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, 16:00 - Τελευταία ενημέρωση: 16:44
-A +A
Βλ. Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ υστερούν λόγω εσωτερικών θεμάτων των ΗΠΑ

Οι σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους μορφή, κάτι που είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επί θεμάτων ασφαλείας, Τζον Μπόλτον. 

«Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω, ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη μορφή τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Το έχω πει επανειλημμένως δημόσια και θα ήθελα να το ξαναπώ στην συνάντηση μαζί σας. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της οξείας εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες» . 

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη Μπόλτον στην Μόσχα, θα αποτελέσει ένα βήμα για την βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον. «Η άφιξη σας στην Μόσχα μας δημιουργεί την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε έστω τα πρώτα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση». 

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια των συνομιλιών, πρότεινε στον Τζόν Μπόλτον να συζητήσουν «τι θα μπορούσε να γίνει και από τις δύο πλευρές, για να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις στην βάση της ισότητας και του σεβασμού των συμφερόντων του καθενός».

Τζ. Μπόλτον: Ευελπιστώ στην βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ

Ο σύμβουλός του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον δήλωσε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο ότι ευελπιστεί στην βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

«Χαίρομαι που είμαι και πάλι στην Μόσχα, σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε διαθέτοντας χρόνο», δήλωσε ο Μπόλτον προσερχόμενος στην συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο και προσέθεσε: «Ελπίζω , ότι θα μπορέσουμε, τόσο κατά την διάρκεια των συνομιλιών μας με τους συναδέλφους σας, να συζητήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στις κατευθύνσεις εκείνες στις οποίες συμφωνούμε».

Ακόμη, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον, κατά την διάρκεια της συνάντησης του στη Μόσχα, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και η οποία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και για τις διμερείς σχέσεις. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

«Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα της διεθνούς επικαιρότητας, περιλαμβανομένης της κατάστασης στη Συρία και την Ουκρανία. Σημαντική προσοχή δόθηκε σε θέματα διμερών σχέσεων», αναφέρει η ανακοίνωση.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα