Τσεχία - Κορονοϊός: 20.315 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο

Τσεχία - Κορονοϊός: 20.315 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο

Οι αρχές της Τσεχίας κατέγραψαν το προηγούμενο 24ωρο 20.315 νέα κρούσματα covid-19, αριθμός μειωμένος σε σχέση με την ίδια ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα, με τα νοσοκομεία της χώρας όμως να παραμένουν γεμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο Σάββατο οι αρχές της χώρας των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν ανακοινώσει 22.957 κρούσματα για το προηγούμενο 24ωρο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό μειώθηκε σε 6.169 χθες σε σχέση με την Πέμπτη, όμως οι νοσηλείες έχουν περισσότερο από διπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με κάποια νοσοκομεία να αναγκάζονται να αναβάλουν μη επείγουσες επεμβάσεις.

Εξάλλου η κυβέρνηση της Τσεχίας επέβαλε από χθες νέα περιοριστικά μέτρα με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας, ζητώντας από τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 22:00 και απαγορεύοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Υπογραμμίζεται ότι η Δημοκρατία της Τσεχίας εξετάζει ένα ύποπτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού που εντοπίστηκε σε ένα πρόσωπο, το οποίο είχε περάσει κάποιο χρόνο στη Ναμίμπια, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

"Ένα εργαστήριο ελέγχει πιθανό εύρημα σε θετικό δείγμα της παραλλαγής Όμικρον. Περιμένουμε είτε επιβεβαίωση ή διάψευση", είπε σε ανακοίνωσή της που εστάλη με email η εκπρόσωπος Στεπάνκα Τσεκόβα.