Τσαβούσογλου: H Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Τσαβούσογλου: H Ελλάδα επιδίδεται σε δημαγωγία και κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα

Για άλλη μια ημέρα Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν σε δημόσιες δηλώσεις τους την Ελλάδα ακολουθώντας το παράδειγμα του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που σε κάθε ευκαιρία επιτίθεται στη χώρα μας με τελευταίο παράδειγμα χθες που καταφέρθηκε εναντίον του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου που κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιδίδεται σε δημαγωγία και ανέντιμη ρητορική. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η χώρα μας «δεν μπορεί να δώσει νομική απάντηση» στις επιστολές της Άγκυρας προς τον ΟΗΕ. 

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα κλαίγεται στη διεθνή κοινότητα ότι θα της επιτεθούμε».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Τσαβούσογλου  πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων με κάθε κόστος καθώς όπως είπε «η άρνηση των δικαιωμάτων της βόρειας Κύπρου είναι άρνηση της ταυτότητας των Τουρκοκυπρίων, δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια να χάσουμε»


«Οι ελληνοκύπριοι να αναγνωρίσουν την πολιτική κυριαρχία των τουρκοκυπρίων»

Νωρίτερα ο τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε λύση δύο κρατών λέγοντας ότι τώρα ζητούν κυριαρχική ισότητα και όχι πολιτική ισότητα.

Σε ομιλία του σε μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Λάπηθο, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως «θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα, και προσπάθησε να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

«Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ειλικρινής και θέλει να δει τους Τουρκοκύπριους ως ίσους, θα αναγνωρίσει την πολιτική τους κυριαρχία και θα συνεργαστούμε», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.