Τ. Θεοδωρικάκος: Τριπλό ωράριο στο Δημόσιο, αλλαγές στις Άδειες Ειδικού Σκοπού

Τριπλό ωράριο στο Δημόσιο, αλλαγές στις Άδειες Ειδικού Σκοπού

Σε τρεις φάσεις θα αναλαμβάνουν υπηρεσία οι δημόσιοι υπάλληλοι, δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος, ενώ όσον αφορά την Άδεια Ειδικού Σκοπού ξεκαθάρισε ότι «παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα αναλαμβάνουν υπηρεσία σε τρεις φάσεις: στις 07:00, στις 08:00 και στις 09:00, ενώ ήδη το 30% των Δημοσίων Υπαλλήλων εργάζονται μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό είναι κάτι που θα στηρίξουμε για να συνεχιστεί».

Όπως είπε, μέσα στον Μάιο θα υπάρχει η ευχέρεια ηλεκτρονικής υπογραφής για όσους έχουν θέσεις ευθύνης, προς περαιτέρω διευκόλυνση.

Σχετικά με τις Άδειες Ειδικού Σκοπού, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι παρατείνονται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου για όσους έχουν παιδιά έως 12 ετών.ενώ για εκείνους που έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, η Άδεια Ειδικού Σκοπού τερματίζεται στις 18 Μαΐου, όταν και ανοίγουν ξανά τα Γυμνάσια.

Το μέτρο αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο, όπως εκτίμησε, είναι αυτονόητο να υπάρξει ανάλογη μέριμνα για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Αναφορικά με το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα, όταν είναι επιβεβλημένο, ο Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «η μάσκα είναι απαραίτητη στους χώρους, όπου αναπτύσσεται συγχρωτισμός. Δεν νομίζω ότι θα μπει κάποιος στο λεωφορείο ή το μετρό και δεν θα βάλει την μάσκα, διότι θα κινδυνεύει ο ίδιος και οι γύρω του».

Επίσης ανέφερε πως από τις 4 έως τις 18 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται εντός των ορίων των νομών, λέγοντας για παράδειγμα ότι θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, περιλαμβανομένων των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως η Σαλαμίνα και η Αίγινα.