Τρεις τραυματίες στο Ν. Ηράκλειο - Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Τρεις τραυματίες στο Ν. Ηράκλειο - Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης την Αττική, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση και τους κεραυνούς. Η βροχή προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία από νωρίς με συσσώρευση υδάτων στην Αμφιθέα, στη Μεσογείων, στην Βασιλίσσης Σοφίας και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, δύο από πτώση δέντρου και μια από πτώση τοίχου κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε τη νύχτα την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Και τους τρεις τους έχει παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχουν γίνει 195 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων με το μεγαλύτερο πρόβλημα να καταγράφεται σε Περιστέρι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία και το κέντρο της Αθήνας. 

Συνολικά επιχειρούν 25 συνεργεία της ΠΥ, τα περισσότερα στο Νέο Ηράκλειο.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

Ο αέρας έσκισε τέντες, ξεκόλλησε ταμπέλες και άλλα αντικείμενα, σήκωσε ακόμα και κεραμίδια από σπίτια και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ τα συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Από τις 125 κλήσεις που δέχτηκε μέχρι αυτήν την ώρα η Πυροσβεστική στην Αττική, μόνο 27 ήταν για αντλήσεις υδάτων, καθώς η νεροποντή δεν κράτησε πολύ ώρα, αλλά ήταν αρκετή για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ για περίπου 10 λεπτά έκλεισε και η οδός Πειραιώς.

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.



Αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια στην γραμμή 1 του μετρό

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια στον ηλεκτρικό, στη γραμμή 1 του μετρό.

Υπενθυμίζεται, πως λόγω πτώσης δέντρου ανάμεσα στους σταθμούς Ειρήνη και Νέο Ηράκλειο, τα δρομολόγια από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνταν από Κηφισιά μέχρι Ειρήνη και από Νέα Ιωνία μέχρι Πειραιά.

Διακοπές ρεύματος εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα. Αυξημένη κίνηση επικρατεί μέχρι αυτήν την ώρα και στους δρόμους, ενώ νωρίτερα το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στην Ιερά Οδό και στην οδό Πειραιώς.

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων, πάντως, είναι ότι η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σύντομη, καθώς τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις περιοχές. 
 

Πρόγνωση καιρού

Για σήμερα Τρίτη, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν τις μεσημεριανές ώρες και θα υπάρξει βελτίωση το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αρχικά αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μετά το μεσημέρι οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 22, στη Θεσσαλία από 12 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 4-5 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.


Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 5-6 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.