ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 903,48 -3,60 (-0,40 %)

Τζίρος: 69,43 εκατ. €   RT

Τρεις μονάδες αφαλάτωσης στα Κύθηρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Τρεις μονάδες αφαλάτωσης στα Κύθηρα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Στην προμήθεια τριών μονάδων αφαλάτωσης, προϋπολογισμού 1.7 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής προχωρούν τα Κύθηρα, μετά την συνυπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον δήμαρχο του νησιού Ε. Χαρχαλάκη.

Οι μονάδες, δυναμικότητας 300 κ.μ./ημέρα έκαστη, θα εγκατασταθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους στους οικισμούς Αγία Πελαγία (δύο μονάδες) και Διακόφτι (μια μονάδα), παρέχοντας πόσιμο νερό σε 24ώρη βάση.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε: «Διασφαλίζουμε πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων με ένα έργο πνοής που θα αφήσει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των δήμων της Αττικής. Στόχος μας να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής στηρίζουμε τα Κύθηρα με στόχο την ανάπτυξή τους, αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητάς τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ