«Τρέχουν» τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 άνω - 11.500 για πρώτη δόση σε λίγες ώρες

«Τρέχουν» τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 άνω - 11.500 για πρώτη δόση σε λίγες ώρες

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στα νέα ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών μετά την ανακοίνωση της απόφαση περί υποχρεωτικότητας. Είναι ενδεικτικό ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης κλείστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 11.500 ραντεβού για την πρώτη δόση. 

Νωρίτερα, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης υπήρξε σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό συμπολιτών μας της ηλικιακής αυτής ομάδας.

Συγκεκριμένα 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κλείστηκαν 25.000 νέα  ραντεβού, υπήρξε δηλαδή υπερδεκαπλασιασμός των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γ. Οικoνόμου.

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε νωρίτερα ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών και επισήμανε πως μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Πρόσθεσε, δε, ότι η επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες εάν θα περιοριστεί στο τετράμηνο ο χρόνος που ισχύει τώρα - δηλαδή οι έξι μήνες - από τη δεύτερη στην τρίτη δόση.