Πως μετατράπηκε σε πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη - Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός

Πως μετατράπηκε σε πεδίο μάχης η Νέα Σμύρνη - Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός

Σοβαρά τραυματισμένος αλλά εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΝΑ αστυνομικός της Ομάδας «Δράση» μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη, κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έχει τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της «ΔΡΑΣΗ» που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν.

Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Η στιγμή της επίθεσης εναντίον αστυνομικών της Ομάδας «Δράση»

Αργά το βράδυ, η κατάσταση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχε σχετικά ηρεμήσει, ωστόσο υπήρχαν ακόμα εστίες επεισοδίων. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων και αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με φωτοβολίδες, πέτρες, σιδερόβεργες και δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών αλλά και της αύρας, με τους νεαρούς να διασκορπίζονται στα γύρω στενά, ενώ ακολούθησαν έρευνες των αντρών της ΕΛΑΣ για προσαγωγές υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα, οργανώσεις της Αριστεράς (μεταξύ των οποίων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ), συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ομάδες οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νέας Σμύρνης, διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό αστυνομικής βίας που σημειώθηκε στο ίδιο σημείο την Κυριακή.

ΕΛΑΣ για Νέα Σμύρνη: Κατασχέθηκαν μολότοφ - Συμμετέχουν άτομα με μπετόβεργες

Υλικά πολέμου εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη Νέα Σμύρνη, ενώ από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται πως συμμετέχουν άτομα με μπετόβεργες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.