Τούρκος αναπλ. υπουργός σε Charlie Hebdo: «Είστε μπάσταρδοι»

Τούρκος αναπλ. υπουργός σε Charlie Hebdo: «Είστε μπάσταρδοι»

Με άκρως υβριστικά σχόλια αντέδρασε για το σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo που σατιρίζει στο εξώφυλλό του τον Ταγίπ Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Σερντάρ Τζαμ. «Είστε μπάσταρδοι, σκύλας γιοι», έγραψε στα γαλλικά στο twitter.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής κυβέρνησης Φ. Αλτούν ο οποίος έγραψε στο twitter «η  αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου Προέδρου Μακρόν αποφέρει καρπούς! Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα κινούμενα σχέδια γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον Πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αηδιαστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους της».

«Οι λεγόμενες καρικατούρες είναι απεχθείς και στερούνται κάθε πραγματικής αίσθησης ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είναι ξεκάθαρα το προϊόν ενός ξενοφοβικού, ισλαμοφοβικού και μισαλλοδοξικού πολιτιστικού περιβάλλοντος που φαίνεται να θέλει η γαλλική ηγεσία για τη χώρα τους», αναφέρει σε άλλο tweet του.

Την ίδια στιγμή εξώφυλλο της εφημερίδας «Vatan Emrooz», παρουσιάζει σε καρικατούρα τον Γάλλο πρόεδρο με διαβολικά χαρακτηριστικά και με σχόλιο «Ο διάβολος του Παρισιού»