Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες διεθνούς Δικαίου

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παραβιάζει τους κανόνες διεθνούς Δικαίου

Την έντονη δυσαρέσκεια του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση του ΣτΕ να εγκρίνει τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που στη χώρα τους θεωρούνται πραξικοπηματίες.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από το ΣτΕ, ενώ όπως τονίζει πως επιβεβαιώθηκε εκ νέου από τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Παράλληλα, καταδικάζει έντονα αυτή την απόφαση που «προσβάλει βαθιά την συνείδηση του τουρκικού έθνους».

«Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφύγει να επαναλάβει τα ίδια λάθη λαμβάνοντας παρόμοιες μεροληπτικές αποφάσεις στο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται πως χτες άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς απέρριψε την προσφυγή του υπουργού μετανάστευσης κατά την απόφαση χορήγησης ασύλου στον έναν από τους οκτώ, σε μια «πιλοτική» απόφαση που θα ισχύσει και για τους τους υπόλοιπους.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών για την απόφαση του ΣτΕ. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. Τσελίκ αναφέρει πως πρόκειται για την «πλέον ντροπιαστική απόφαση που μπορούσε να πάρει μία χώρα».