7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Τουρκία: O στρατός ανακοίνωσε ότι ελικόπτερό του πιθανόν καταρρίφθηκε από κουρδικό πύραυλο

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη πριν από μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις οποίες σκοτώθηκαν οκτώ στρατιώτες και δύο πιλότοι, μπορεί να καταρρίφθηκε από κούρδους μαχητές με πύραυλο εδάφους-αέρος.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστή χρήση τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους όπλων από μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), που πραγματοποιούν εξέγερση για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αρχικά δήλωσαν ότι το ελικόπτερο συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή λόγω τεχνικής βλάβης κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον μαχητών του PKK στην επαρχία Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

"Όσο τα ελικόπτερα πραγματοποιούσαν την αποστολή τους, συνήχθη το συμπέρασμα ότι ένα ελικόπτερο μπορεί να επλήγη και να κατερρίφθη από όπλο της αεροπορικής άμυνας, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας πύραυλος που ενδεχομένως εκτοξεύθηκε από το έδαφος", αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ενδελεχής έρευνα είναι σε εξέλιξη για το συμβάν αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ