Τουλάχιστον 13 κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα
Κορονοϊός

Τουλάχιστον 13 κρούσματα σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία, η οποία πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη,  μετά τη διαπίστωση ότι τουλάχιστον 13 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε οικισμό Ρομά στην πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης onlarissa.gr από τα 29 δείγματα, μέχρι αυτή την ώρα βγήκαν - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - αποτελέσματα για 17 από αυτά, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό. «Η εκτίμηση του ιατρικού τιμ, είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά», προσθέτει.

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων, ενώ στον συγκεκριμένο οικισμό διαβιούν περίπου 3.000 άνθρωποι και η κατάσταση που διαμορφώνεται δημιουργεί φόβους επιδημικής έξαρσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στον εν λόγω οικισμό είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα 32χρονου, και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τόσο του πρώτου κρούσματος από τις υγειονομικές αρχές οι οποίες εντόπισαν άλλα 15 κρούσματα και - οι ίδιες πληροφορίες  -  αναφέρουν ότι συνεχίζεται  αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την εκτίμηση της κατάστασης.