Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις εκκλησίες τα Θεοφάνια

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις εκκλησίες τα Θεοφάνια

Με προληπτικές περιπολίες έξω από ναούς σε όλη την Ελλάδα, ηχητικά μηνύματα αποτροπής συγχρωτισμού από τα περιπολικά, αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα στους παραβάτες θα επιχειρήσει η ΕΛΑΣ να αποτρέψει την ανοιχτή λειτουργία των εκκλησιών τα Θεοφάνια μετά και τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο που έχει προκύψει μέχρι στιγμής μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας για το τι θα γίνει σχετικά με τους ναούς στα Θεοφάνια έχει θέσει σε συναγερμό τα ανώτατα επιτελικά στελέχη της αστυνομίας και ήδη ετοιμάζεται σχέδιο για να μην υπάρξει προσέλευση στις εκκλησίες, κατά παράβαση των μέτρων για των περιορισμό διάδοσης της πανδημίας.

Βάσει των ίδιων αστυνομικών πηγών, έχει γίνει ήδη χαρτογράφηση των εκκλησιών, οι οποίες μόνο στην Αττική υπερβαίνουν τους 5.000, και σε ολόκληρη τη χώρα τις 15.000, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερη πρόκληση για τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα, έχουν γίνει επικοινωνίες με ιεράρχες και ιερείς των ναών για να βρεθεί χρυσή τομή. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους, αλλά και πρόστιμα σε ιεράρχες και πιστούς που θα παραβαίνουν το νόμο στις θείες λειτουργίες.