Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης εξέδωσε ομόλογα 100 εκατ. δολαρίων

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης εξέδωσε ομόλογα 100 εκατ. δολαρίων

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης το οποίο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ζωγραφικής και γλυπτικής του 20ού αιώνα προχώρησε στην έκδοση και την πώληση ομολόγων αξίας 100 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα έσοδα από την πώληση ομολόγων θα αναχρηματοδοτήσου χρέος 278 εκατ. δολαρίων που έχει το μουσείο. Η δε απόδοση των ομολόγων ήταν 3,22% ή 88 μονάδες βάσης πάνω από αυτή  των κρατικών 10ετών τίτλων, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Ανώτερος αναλυτής που επικαλείται το πρακτορείο ανέφερε πριν τη πώληση των ομολόγων «Υπάρχει μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη αγορά για τα ομόλογα που υπόκεινται σε φορολόγηση τον τελευταίο καιρό. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης  έχει ισχυρή πιστοληπτική αξιολόγηση λόγω του ρόλου του στην αμερικανική πολιτιστική ζωή και των εκτεταμένων πόρων του σε μετρητά και ακίνητα».

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Whitney και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Λος Άντζελες, έχουν επίσης επωφεληθεί από τα χαμηλά επιτόκια για να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους και να αμβλύνουν την οικονομική ζημία από τη πανδημία.