Το... «βασίλειό μου» για ένα εισιτήριο του Super Bowl!

Το... «βασίλειό μου» για ένα εισιτήριο του Super Bowl!

Η παλιά ελληνική έκφραση για τα εισιτήρια ενός μεγάλου αγώνα έκανε λόγο για «μαγικά χαρτάκια». Ήταν μία «λογοτεχνική» χροιά που αποτύπωνε τη ζήτηση και τη σημασία του κάθε αγώνα. Στις ΗΠΑ ωστόσο, μία αντίστοιχη αναφορά στο σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός στη χώρα μπορεί να ξεπεράσει κάθε έννοια υπερβολής. Κυρίως φέτος, που τα εισιτήρια του Super Bowl της 7ης Φεβρουαρίου θεωρούνται ήδη περίπου «συλλεκτικά».

Ο τελικός του NFL, του πρωταθλήματος αμερικανικού φούτμπολ, θα διεξαχθεί στην Τάμπα Μπέι της Φλόριντα. Το γεγονός ότι η αναμέτρηση θα αρχίσει μπροστά σε λιγοστά μάτια, λόγω περιορισμού των θεατών για την προστασία από τον κορονοϊό, έχει «εκτοξεύσει» τις τιμές των εισιτηρίων και δημιουργεί νέα ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Η λίγκα επισήμανε πως τα μέτρα κατά της πανδημίας περιορίζουν αισθητά την προσέλευση στο 65.890 θέσεων «Raymond James Stadium», η χωρητικότητα του οποίου, υπό κανονικές συνθήκες, θα αυξανόταν στις 75.000. Το NFL ανακοίνωσε ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε 22.000 θεατές, εκ των οποίων οι 7.500 θα είναι εργαζόμενοι στον ιατρικό κλάδο, θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 και θα μπουν δωρεάν.

Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα υπόλοιπα 14.500 εισιτήρια όχι απλώς θα γίνουν ανάρπαστα, αλλά θα αποκτήσουν και την υψηλότερη αξία στην ιστορία του Super Bowl. Η αρχική τιμή στη λεγόμενη δευτερεύουσα αγορά (όχι απευθείας από τη λίγκα, αλλά από κάποια πρακτορεία) είναι στα 5.968 δολάρια και το ακριβότερο μεμονωμένο μπορεί να κοστίσει ακόμη και 38.689 δολάρια!

Η τιμή για το φθηνότερο είναι η δεύτερη υψηλότερη, μετά τα 8.764 δολάρια του τελικού του 2015 και η μέση τιμή θα ανέλθει στα 12.477, ξεπερνώντας το σχετικό ρεκόρ των 9.723 δολαρίων, επίσης από τον προ εξαετίας αγώνα. Τα ακριβότερα που παρέχουν την ημερήσια ενοικίαση πολυτελούς σουίτας στην έδρα του τελικού του 2021 ενδέχεται να φτάσουν και σε εξαψήφιους αριθμούς, με την εταιρία Vivid Seats να χρεώνει τα αντίστοιχα πακέτα ακόμη και... 207.000 δολάρια!

Η εταιρία TicketIQ ανέφερε πως το 26% όσων έχουν πωληθεί προέρχονται από κατοίκους της Φλόριντα και θεωρούνταν βέβαιο πως οι τιμές θα ξέφευγαν από κάθε όριο στη «μαύρη αγορά», εφόσον στο Super Bowl προκρίθηκαν οι τοπικοί Τάμπα Μπέι Μπακανίερς και θ' αντιμετωπίσουν τους Κάνσας Σίτι Τσιφς. Η λίγκα αναφέρει ρητά πως θα τηρηθούν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και ζητά από αγοραστές που θα εμφανίσουν συμπτώματα κορονοϊού 48 ώρες πριν από τον αγώνα να μην πάνε στο γήπεδο.